17:28 του μήνα, στη Δημιουργία Ξανά

Απονέμουμε τη διάκριση 17:28 για τον Μάρτιο στη Δημιουργία Ξανά επειδή κατάφερε να μετασχηματιστεί σε αρχηγοκεντρικό σχήμα με αναχρονιστικές, αντιδραστικές προτάσεις.

Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της Δημιουργίας Ξανά εδώ και μέρες είναι οι εμφανίσεις του Θάνου Τζήμερου στα ΜΜΕ. Δεν έχει άλλα στελέχη η Δ.Ξ. να προβάλλει;

Απονέμοντας τη διάκριση 17:28 στον Θάνο Τζήμερο πριν λίγες μέρες για δεύτερη φορά, σημειώναμε πόσο επικίνδυνη είναι η οχλοκρατική πολιτική τοποθέτηση της Δ.Ξ. Επανερχόμαστε υπογραμμίζοντας κάποια χαρακτηριστικά σφάλματα στις θέσεις της Δ.Ξ.

Ξεκινούμε με τη πρόταση να μην μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής κάποιος αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια εργασίας σε οποιονδήποτε – μη πολιτικό – χώρο. Ο περιορισμός του δικαιώματος του εκλέγεσθαι αντιβαίνει στο άρθρο 5, παράγραφος 1 του Συντάγματος.  Ίσως η Δ.Ξ. να προσβλέπει σε σχετική αναθεώρηση του Συντάγματος. Το συγκεκριμένο όμως άρθρο δεν είναι αναθεωρήσιμο (βλ. 110Σ). Επιπλέον, ο προτεινόμενος περιορισμός του δικαιώματος του εκλέγεσθαι αντιβαίνει στο άρθρο 21, παράγραφος 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παρόμοια προβλήματα εμφανίζει και η πρόταση: «[μ]ετά την συμπλήρωση 12ετούς θητείας δεν μπορεί να συμπεριληφθεί ως υποψήφιος σε οποιαδήποτε αιρετή θέση.»

Μια άλλη πρόταση της Δ.Ξ. είναι ο αναδρομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και δικαστικούς λειτουργούς στα οικονομικά των κομμάτων από το 1974 και εντεύθεν. Όπου παρατηρούνται αδιαφανείς συναλλαγές σχηματίζεται δικογραφία. (Ενότητα Κόμματα-Πλαίσιο Αρχών). Αν εντοπιστεί αδιαφανής συναλλαγή που έγινε το 1975, ποιό το νόημα σχηματισμού δικογραφίας για πιθανό αδίκημα που έχει ήδη παραγραφεί; Η λύση που προτείνει η Δ.Ξ. (στην ενότητα Κάθαρση) είναι η κατάργηση της παραγραφής. Κάτι που πιθανώς αντιβαίνει στο άρθρο 7, παράγραφος 1 του Συντάγματος. Ούτε αυτό το άρθρο είναι αναθεωρήσιμο.

Στην ενότητα Κόμματα-Πλαίσιο Αρχών, η Δ.Ξ. αναφέρει: «[θ]εωρούμε αδιανόητο να υπάρχει στην ελληνική Βουλή κόμμα που στο καταστατικό του αυτοπροσδιορίζεται (επί λέξει) ως: «επαναστατική οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών […]». Δυο πράγματα μας τρομάζουν εδώ. Αφενός μεν η αδυναμία της Δ.Ξ. να διανοηθεί την ύπαρξη του ΚΚΕ (και άλλων αριστερών κομμάτων). Αφετέρου δε η ελλειπής τοποθέτηση της Δ.Ξ. Τι προτείνει η Δ.Ξ. για το συγκεκριμένο ζήτημα;

Στην ίδια ενότητα παρατηρούμε με ενδιαφέρον την πρόταση «κάθε κόμμα οφείλει πριν πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές να καταθέσει στον Άρειο Πάγο και να αναρτήσει ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, πλήρεις προτάσεις, τεκμηριωμένες με αριθμούς και δεδομένα, ακριβώς όπως γίνεται στους διαγωνισμούς ανάθεσης ενός π.χ. αρχιτεκτονικού έργου.» Γιατί η Δ.Ξ. δεν έχει αναρτήσει ακόμη τα δεδομένα και την ποσοτική τεκμηρίωση του δικού της προγράμματος; Τι τους εμποδίζει να το κάνουν από τώρα;

Μεταξύ των προτάσεων της  Δ.Ξ. περί παιδείας, συμπεριλαμβάνεται η εξής διαπίστωση: «Δεν χρειάζεται όλοι να πάνε στο Λύκειο ή στο Πανεπιστήμιο.» Ταυτοχρόνως, το όραμα της Δ.Ξ. για την Παιδεία επιδιώκει την εκπαίδευση πολιτών με «με κριτική σκέψη και [εξοπλισμένων] με βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις από όλο το φάσμα των ανθρωπίνων γνώσεων (γλώσσα ιστορία, θετικές επιστήμες , βιολογία, ψυχολογία, φιλοσοφία, κ.ο.κ.) και  με δεξιότητες απαραίτητες για την μελλοντική του εξέλιξη (ξένες γλώσσες, υπολογιστές, κ.ο.κ.)» καθώς και με γνώσεις για «οικονομική ιστορία, το κραχ του 1929, τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, την πετρελαϊκή κρίση, την χρεωκοπία της Αργεντινής». Αυτά ως την Τρίτη τάξη του Γυμνασίου. Σημειώνουμε, με ανησυχία, την απουσία του μαθήματος Αγωγής του Πολίτη!
Η βαρύτητα με την οποία η Δ.Ξ. καταγράφει τις πολιτικές θέσεις της έχει ενδιαφέρον. Το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού καταλαμβάνει περίπου 5800 λέξεις ενώ η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μόνο 157. Για τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση η Δ.Ξ. αφιερώνει 64 λέξεις.

Η τοποθέτηση της Δ.Ξ. για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι απελπιστικά λεπτομερής. Για ένα θέμα που αφορά λιγότερο από το 0,5% του εκλογικού σώματος, η Δ.Ξ. αφιερώνει το 17,5% του συνολικού κειμένου των πολιτικών της θέσεως. Αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις όπως, για παράδειγμα, «διαφάνεια και το απόρρητο της ψηφοφορίας» δεν βοηθούν. Άλλο πράγμα η διαφάνεια της διαδικασίας (ψηφοφορία) βεβαίως κι άλλο η μυστικότητα της ψήφου.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η γλώσσα που χρησιμοποιεί η Δ.Ξ. για να περιγράψει τις θέσεις της. Για παράδειγμα, στην ενότητα Συνδικαλισμός, βλέπουμε πρόταση που επιτρέπει στην «κρατική τηλεόραση» να προσφέρει βήμα σε συνδικαλιστικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς. Σε άλλη ενότητα πάντως (Βουλή), η Δ.Ξ. ζητά το κλείσιμο κρατικού καναλιού και αλλού δηλώνει πως «[ο] δημόσιος τομέας οφείλει να είναι όσο πιο στενός γίνεται».

Οι πολιτικές θέσεις της Δ.Ξ. αποτελούν ένα σώμα 33.000 λέξεων περίπου. Περιλαμβάνουν ένα συνοθύλευμα αντιδραστικών τοποθετήσεων («[έ]τσι για να μάθουμε, μεταξύ των άλλων, πώς ένα πρωτόλειο τεχνικά και εικαστικά site που δεν κοστίζει πάνω από 20.000 ευρώ τιμολογήθηκε 1.200.000!»), βερμπαλισμού («ή θα αποφασίσουμε να… εκτελούμε τους ηλικιωμένους και να αφήνουμε να πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς ή θα μεταρρυθμίσουμε το συνταξιοδοτικό & ασφαλιστικό σύστημα»), κοινοτοπιών («ισχυρά συμφέροντα επενδεδυμένα στον Τουρισμό του Αιγαίου προστατεύουν την ειρήνη καλύτερα από τα υποβρύχια.») και αντιφάσεων.

Πολλές θέσεις έρχονται σε αντίθεση με βασικές συνταγματικές διατάξεις αλλά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Άγνοια ή πρόθεση αποτελούν δυο σοβαρούς λόγους να ανησυχούμε τόσο για την ικανότητα όσο και για τις επιδιώξεις της Δημιουργίας Ξανά. 

28 Σχόλια to “17:28 του μήνα, στη Δημιουργία Ξανά”

  1. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΟΤΙ ΤΟ SITE ΕΚΑΝΕ 1.200.000 ΑΝΤΙ 20.000. ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ!!!!

    «17:28 είναι μια διάκριση που απονέμεται σε δημόσια πρόσωπα για δηλώσεις τους με τις οποίες απεμπολούν την όποια σοβαρότητα είχαν ως εκείνη τη στιγμή. »

    Το μεγαλύτερο 17:28 μάλλον το παίρνετε εσείς τελικά…

    • Αν έχετε κάποιο τεκμηριωμένο επιχείρημα όσον αφορά αυτά που γράφουμε ευχαρίστως να το φιλοξενήσουμε. Πολιτική συζήτηση κάνουμε. Αν θέλετε να γκρινιάξετε κ. Μιχαήλ Σιδηρόπουλε αναζητείστε άλλο ιστολόγιο.

  2. Σαν πολύ δεν ασχοληθήκατε με αυτό τον τύπο;

  3. Εχει αρχισει να ζεματαει γι αυτο 🙂

  4. Αυτή η πρόταση :»«κάθε κόμμα οφείλει πριν πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές να καταθέσει στον Άρειο Πάγο και να αναρτήσει ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, πλήρεις προτάσεις, τεκμηριωμένες με αριθμούς και δεδομένα, ακριβώς όπως γίνεται στους διαγωνισμούς ανάθεσης ενός π.χ. αρχιτεκτονικού έργου. » πώς προέκυψε αναρωτιέμαι; Μου ακούγεται εντελώς άτοπο και ανούσιο κάτι τέτοιο. ΟΚ έστω και κάνουν κάτι τέτοιο τα κόμματα, αν κάνουν εντελώς άλλα αντι άλλων αφότου εκλεγούν λοιπόν τι θα γίνει; Θα έχουν κάποιες συνέπειες άλλες από την γκρίνια των ψηφοφόρων παρόμοια με τη σημερινή;
    Και τι είδους τεκμηρίωση ζητάνε; Οικονομικά νούμερα; Αυτά της στατιστικής Ελληνικής υπηρεσίας; Η εμπειρία δείχνει ότι μπορείς πολιτικά να τεκμηριώσεις ότι θες σχεδόν και μετά να τεκμηριώσεις επίσης για ποιό λόγο αναγκάστηκες να αλλάξεις πολιτική.
    Εντελώς παλαβή και ανεφάρμοστη πρόταση. Υπάρχει έστω πετυχημένη αντίστοιχη διεθνή εμπειρία με κάτι τέτοιο;

    • Η διαυγέστατη πολιτική σκέψη της ΔΞ έχει απάντηση και γι αυτό Μάνο:

      «Αν υστερήσει [στην εκπλήρωση των ποσοτικών στόχων του, ένα κόμμα] πληρώνει τη διαφορά υπέρ του Δημοσίου – ως ρήτρα – από το Ταμείο του κόμματος με πρόσθετη ρήτρα για τον Υπουργό που χειρίζεται το ανάλογο θέμα.»

      Twelve angry men κάνουν κόμμα, μεγάλε.

  5. Η περίπτωση κάποιου ουρανοκατέβατου Θ. Τζήμερου

    http://oakke.blogspot.com/2012/03/blog-post_26.html?spref=fb

  6. Σαν πολλες εμφανισεις σε ΜΜΕ του συστηματος δεν εχει για καποιον που λεει οτι θα σαρωσει το συστημα, θα χωσει τα λαμογια στην φυλακη κοκ? Θελουν να πιστεψουνε οτι τα καθεστωτικα ΜΜΕ προσδιδουν πολιτικο κυρος στον μελλοντικο δημιο τους? Μας εχουν για τελειως χοχολους?

  7. Εντύπωση μου προκαλεί οτι κρινετε ενα κομματικό πρόγραμμα από το πόσες λέξεις χρησιμοποιεί για την καθε θεματική ενότητα λες κι αυτό δειχνει τη βαρύτητα και τη σημασία που της αποδίδει. Κάθε άλλο, η έκταση δειχνει το πόσο περίπλοκο είναι ένα θεμα. Για ενα απλό θεμα λες λίγα, πχ. η τηρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, σαφεστατα ναι. Για ενα περιπλοκο θεμα, πχ το μεταναστευτικό, θες σελίδες πολλές. Δε σημαινει όμως αυτό οτι η τηρηση του Συντάγματος ειναι λιγότερο σημαντική.

    Και βεβαια έχει άλλα στελέχη, όπως τον κ. Σιάτρα και τον κ.Λακόπουλο κ άλλοι, εχουν μιλήσει δημόσια επανειλημμένα, φαινεται δεν τους έχετε ακούσει. Αλλά σαφέστατα η προσωπικότητα του κ.Τζήμερου ειναι πιο χαρισματική, πιο ηγετική. Οι υπόλοιποι χρειάζονται χρόνο, μη βιάζεστε να δειτε μαγικά εν μια νυκτι.

    Για το δικαιωμα στο συνέρχσθαι, κ βεβαια ειναι σεβαστό, δεν αντιτιθεται σ αυτο η ΔΞ, αλλά στο κλεισιμο δρόμων και τη διακοπή κυκλοφορίας και κάθε εμπορικής δραστηριότητας.

    Η ύπαρξη του κάθε κόμματος και του ΚΚΕ ειναι σεβαστή επίσης, εφόσον τηρεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Αν όμως πρεσβέυει στείρα «ανυπακοή-απειθαρχία» τότε υποσκάπτει την έννοια της κοινής ληψης αποφάσεων για το καλό άλλων και πριμοδοτει τους μπαχαλακηδες

    Τα ποσοτικά δεδομένα της ΔΞ με αριθμούς και νούμερα, εχουν αναρτηθεί κατα πλειοψηφία. Τα υπόλοιπα ειναι αντικειμενο επιστημονικής συνεργασίας και θα έχουν αναρτηθεί το συντομοτερο. Σε καθε περιπτωση πριν την επόμενη Παρασκευή

  8. «Περιλαμβάνουν ένα συνοθύλευμα αντιδραστικών τοποθετήσεων…»

    17:28 στον Υρακληότι… Αν είναι να κάνεις σχολαστική κριτική στα ελληνικά των άλλων, ξεκίνα πρώτα απ’τα δικά σου.

    http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B8%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1

    (αν δεν ανεβάσεις το σχόλίο αυτό θα σε γελοιοποιήσω αλλού που γράφεις)

  9. Άλλος φλερτάρει επικίνδυνα με τον λαϊκισμό όχι ο Τζήμερος. Επειδή δεν έχω χρόνο να αναλύσω μια προς μια τις αστείες παραφράσεις σας, θα σταθώ σε αυτήν που με έκανε και γέλασα περισσότερο.

    «Δεν χρειάζεται όλοι να πάνε στο Λύκειο ή στο Πανεπιστήμιο.»

    Και πολύ σωστά λέει διότι αναφέρεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση. 9 χρόνια υποχρεωτική εκπαίδευση (που στηρίζει ο Τζήμερος) είναι υπέρ αρκετό και λογικότατο. Να στέλνουμε τα παιδιά αναγκαστικά στο σχολείο, είναι λύση? Το σωστό είναι να φτιάξουμε ένα σχολείο αγαπητό στα παιδιά (και στους γονείς) ώστε να θέλουν να πηγαίνουν συνειδητά. Ψάχνεις να πεις μου φαίνεται. 12 χρόνια ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΗ μόνο οι συνδικαλιστές θέλουν.

    Αν κάνετε μια μελέτη για την υποχρεωτική εκπαίδευση ανά την ΕΕ και θα ανακαλύψετε ότι τα κράτη που έχουν την καλύτερη εκπαίδευση έχουν 9ετή υποχρεωτική (Φιλανδία, Σουηδία, Δανία, Βέλγιο, Αυστρία, κτλ. κτλ.) άντε βαριά βαριά 10ετή (Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, κτλ.)

    • Η ένστασή μας δεν έχει να κάνει με την διαπίστωση του τι σημαίνει υποχρεωτική και προαιρετική παιδεία. Έχει να κάνει, όπως ίσως παρατηρήσατε, με την ύλη και τις γνώσεις που η ΔΞ περιμένει πως θα αποκτήσουν οι μαθητές κατά την υποχρεωτική φοιτησή τους.

      Tο όραμα της Δ.Ξ. για την Παιδεία επιδιώκει την εκπαίδευση πολιτών με «με κριτική σκέψη και [εξοπλισμένων] με βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις από όλο το φάσμα των ανθρωπίνων γνώσεων (γλώσσα ιστορία, θετικές επιστήμες , βιολογία, ψυχολογία, φιλοσοφία, κ.ο.κ.) και με δεξιότητες απαραίτητες για την μελλοντική του εξέλιξη (ξένες γλώσσες, υπολογιστές, κ.ο.κ.)» καθώς και με γνώσεις για «οικονομική ιστορία, το κραχ του 1929, τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, την πετρελαϊκή κρίση, την χρεωκοπία της Αργεντινής».

      Σε 9ετη υποχρεωτική εκπαίδευση δεν καλύπτονται όλα αυτά.

      Σε μια εποχή όπου κυριαρχούν οι οικονομίες γνώσης και πληροφορίας πάντως θα περίμενε κανείς από ένα νέο κόμμα να έχει πιο ουσιαστικές θέσεις από φληναφήματα στο ύφος «δεν χρειάζεται όλοι να πάνε στο Λύκειο ή στο Πανεπιστήμιο.» Θα περίμενε κανείς συγκεκριμένους στόχους, για παράδειγμα: επιδιώκουμε την μεταλυκιακή επαγγελματική κατάρτηση για το 80% των αποφοίτων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

      • Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Όμως ξέρετε και εσείς ότι υπήρχε σαφέστατη διάθεση παρερμηνείας.

        Η επίμαχη φράση που απομονώσατε στοχεύει σαφέστατα στο θέμα της «Υποχρεωτικής Παιδείας». Εφόσον δεν είχατε αυτό στο μυαλό σας και θέλατε να ασκήσετε γενικότερη κριτική σε πιο ειδικά ζητήματα, θα έπρεπε να το έχετε κάνει εξ αρχής και να γράψετε ένα καλύτερο άρθρο. Προσέξατε αλήθαια ότι με την λογική του μετρήματος λέξεων (την δική σας) το σχόλιο σας είναι πιο περιεκτικό και αξιόλογο από το αρχικό άρθρο?

        Η κριτική σκέψη καλλιεργείται σε συγκεκριμένες ηλικίες και απαιτεί τρόπο, όχι χρόνο. Η «βασική» εκπαίδευση έχει σκοπό να ενεργοποιήσει την δίψα για περισσότερη γνώση ΟΧΙ να κάνει τους πάντες ειδικούς σε όλα.

        Αυτό εννοεί το δοκίμιο της ΔΞ, «που επιμένετε να παραφράζετε ξανά και ξανά» είναι ότι: Δεν προσδοκεί κανείς να μάθουν οικονομικά, φιλοσοφία, χημεία, μαθηματικά, ψυχολογία, κτλ. κτλ. σε 9 χρόνια. Προσδοκεί να γνωρίζουν τι εστί οικονομικά, ψυχολογία κτλ.

      • Η πρακτική άλλων χωρών με πετυχημένα 9ετή (ή και 10ετη) προγράμματα υποχρεωτικών σπουδών, έχει δείξει πως δεν είναι εφικτό να χωρέσουν αυτά που λέει η ΔΞ σε δημοτικό/γυμνάσιο.

        Η τοποθέτησή μας λοιπόν είναι ξεκάθαρη: ή η ΔΞ προτείνει ανέφικτα πράγματα για την 9ετη υποχρεωτική εκπαίδευση ή περιγράφει γνώσεις 2/3βάθμιας παιδείας την οποία όμως απαξιώνει με το απλοϊκό «δεν χρειάζεται όλοι να πάνε στο Λύκειο ή στο Πανεπιστήμιο.»

        Το οποίο σύνθημα από μόνο του θα έπρεπε να είχε τρομάξει καθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

      • απάντηση στο σχόλιο Leo Irakliotis
        21.05.2012 στις 6:49 μμ

        Έχετε σπουδάσει προπαγάνδα και παράφραση?

        «δεν χρειάζεται όλοι να πάνε στο Λύκειο ή στο Πανεπιστήμιο.» Αυτό δεν είναι σύνθημα, πήρατε 9 λέξεις από ένα κείμενο 3.500-4.000 χιλιάδων λέξεων και το βαφτίσατε σύνθημα?

        Το βιολί σας βλέπω. μάταιο να συνεχίσω.

      • Αν ξανασχολιάσετε, παρακαλώ να αφήστε τις προσωπικές επιθέσεις έξω απο τη συζήτηση.

        Τα απλοϊκά συνθήματα της ΔΞ είναι μέρος του προβλήματος για μας.

  10. Έχω να παραθέσω, από αμέτρητους επίδοξους Τζημερολογους, άπειρα ευφάνταστα και αφάνταστα άρθρα, comments και κατηγορίες. Αυτό το άρθρο ομολογουμένως είναι ένα απ τα καλύτερα του είδους. Από «φασίστας», «νεοφιλελεύθερος» και άλλα γραφικά, τώρα μάθαμε ότι είναι και κατά του Συντάγματος.

    Το να κάνεις κριτική σε κάτι, είναι εύκολο (σε σχέση με το να προτείνεις). Γιατί κανείς δεν είναι τέλειος. Στο πρόγραμμα της ΔΗ.ΞΑ (όπως και σε ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) υπάρχουν κάποια πράγματα (ή άτομα) που με χαλάνε, ασχέτως πρόθεσης ή ‘επικεφαλίδας’. Σε ένα 70-80% «συμφωνώ πολύ» στο υπόλοιπα «διαφωνώ λίγο ή αρκετά». Σε άλλα κωμμάτα μπορεί να «συμφωνώ αρκετά» με το 20% ή με το 40% απ ότι λένε, αλλά με στο υπόλοιπο 60 ή 80% «εξοργίζομαι». Ως φιλεleft πχ, συμφωνώ ακόμα και με το ΚΚΕ στο επιγραμματικό «ο πλούτος να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν», απλά η υλοποίηση τους είναι αποκρουστική για μένα.

    Εσύ όμως, ως βαθύτατα προκατειλημμένα αντιΤζημερικός, δεν έχεις τίποτα καλό να πεις για το πρόγραμμα της ΔΗΞΑ, αλλά και πότε κάτι κακό να πεις για το ΚΚΕ, το Συριζα, ούτε καν τη ΧΑ. Στο tag cloud των «βραβείων» σου έχεις μόνο αυτούς που θες. Μάλλον τους Τριπρες, τους Καμμένους, τους Κασιδιαρηδες κτλ τους θεωρείς έγκυρους πάντα…

    Εν κατακλείδι, το άρθρο σου αυτό είναι τίγκα στα λογικοφανή επιχειρήματα, λογικά ολισθήματα, μισοψεματα, παραφράσεις, υπερβολές, φωτοβολίδες εντυπωσιασμού ή συγκίνησης, αποκομμένη επιλογή φράσεων κτλ
    Το χειρότερο όμως είναι ότι έχει μια σοβαροφανή περιγραφή που αγγίζει τη σοφιστία. Και σίγουρα με όλα αυτά έχεις κερδίσει το 90% του κοινού σου, όσων δεν ψάχνουν άλλο, όσων σε εμπιστεύονται κτλ. Αυτό κάνεις ακριβώς, σε όλες τις περιπτώσεις. Καλύτερα απ τα συνήθη συριζο-τρολ ή τα άσχετα νδ-τρολς (έχουν και δαυτοι).

    Το hightlight που κρατάω πάντως είναι το γράφημα που έβγαλες με μετρητή λέξεων και στατιστικά πολυλογίας, για να προσδώσεις «εγκυρότητα» στο γκεμπελισμό σου. Απλά σκέψου ότι η ΔΞ είχε φτιάξει θέσεις μέσα σε 2-3 μήνες τότε που γράφτηκε αυτή η ώδη στη λάσπη, και το wordcount δεν προσδίδει αυτόματα ποιότητα σκέψης.

    Στο άλλο σου βέβαια «ανιστόρητο άρθρο» http://bit.ly/1jUoRBl δείχνεις ότι δεν είσαι απλά ανεπίδεκτος κατανόησης των ποιητικών μεταφορών και των παραδειγμάτων, ή έστω της ουσίας των γραφέντων. Απλά το πόσο βαθύτατα βαμμένος είσαι.

    • Η συμμετοχή στη συζήτηση εδώ προϋποθέτει σεβασμό στους κανόνες σχολιασμού που περιγράφονται κάτω από την επικεφαλίδα «Κανόνες Σχολιασμού». Δεν έχουμε χώρο ούτε χρόνο να ακούμε την γκρίνια σου. Αν θες να συμβάλλεις στη συζήτηση, σεβάσου τους κανόνες. Αν όχι, στο καλό.

      Ισχυρίζεσαι ότι το 17:28 δεν έχει ασκήσει κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ, κ.α. Κι όμως έχουμε απονείμει «εύσημα» σχεδόν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Για το ΣΥΡΙΖΑ που μας εγκαλείς, έχουμε απονείμει εύσημα στον Α. Τσίπρα, στη Ρ. Δούρου, και στον Γ. Βαρουφάκη.

      Δεν ασχολούμαστε με φασιστικά και ολοκληρωτικά πολιτικά μορφώματα. Γι αυτό και δεν καλύπτουμε θέματα της ΧΑ ή του ΚΚΕ.

      Αν πιστεύεις πως κάποιος αξίζει το «εύσημο» του 17:28 δεν έχεις παρά να μας το προτείνεις ή — ακόμη καλύτερα — να συνεργαστείς ως συνεπιμελητής στο ιστολόγιο. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και προτάσεις και το δηλώνουμε καθαρά. Γκρίνια και προσωπικές επιθέσεις όμως δεν χωρούν εδώ.

  11. Το ότι δεν αρνείσαι τις κατηγορίες για «λογικά ολισθήματα», «γκεμπελισμό» και ultimately «προκατειλημένη στάση», το λαμβάνω ως αποδοχή τους.

    Εδώ οι επί της ουσίας απαντήσεις, που δεν μπορείς να αποφύγεις, για το ότι δήθεν η ΔΗΞΑ «επιδιώκει την κατάργηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων». https://x1728.wordpress.com/2012/03/18/1728-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-2/#comment-143

    Ξύδι.

    • «Το ότι δεν αρνείσαι τις κατηγορίες για “λογικά ολισθήματα”, “γκεμπελισμό” και ultimately “προκατειλημένη στάση”, το λαμβάνω ως αποδοχή τους.»

      Δείγμα του πόσο σχέση με τη λογική έχεις. Η έλλειψη τεκμηρίων για να υποστηρίξει ένα συμπέρασμα ισοδυναμεί με την επιβεβαίωσή του συμπεράσματος για σένα προφανώς. Διατυπώνεις ευφάνταστες προτάσεις Χ, ο άλλος τις αγνοεί και αυτό για σένα επιβεβαιώνει την αλήθεια του Χ. Μπας και τυγχάνει να επιβεβαιώνεις ως στατιστικό και τη θεωρία του Salem; Καμία έκπληξη για μένα. Πολλοί όψιμοι ζωηροί επαναστάτες που μάζεψε ο Τζήμερος έχουν παρόμοια «Λογική» εξάλλου. Μια χαρά θα μπορούσαν να κάνουν παρέα με αρκετούς από τους ΚΚΕδες και τους ΧΑυγίτες όσον αφορά την αντίληψη για την επιχειρηματολογία και την λογική.

  12. Ξέχασε να μας πει ο Leo Irakliotis οτι ακριβως σε αυτα που ο ιδιος στηρίζει την επιχειρηματολογία του εναντίον του Τζημερου, ειναι ακριβως αυτα, μα ακριβως αυτα τα αιτία που η Ελλάδα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.
    Με σοφιστείες του επιπέδου «πότε μπορει να εκλεγεί κάποιος» το Σύνταγμα προβλέπει και θεότρελους απο το Δαφνί. Ο κύριος Ηρακλιωτης παρέλειψε αυτην την λεπτομέρεια.
    Ας ξαναδιαβάζει το Σύνταγμα λοιπόν που τόσο αγαπάει. Η ακομα καλύτερα, ας παει στο Δαφνί.

    • κ. Γεωργανόπουλε το παραπάνω είχα αμφιβολία αλλά το δημοσίευσα από ευγένεια και καλοσύνη μιας και δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό και περιέχει και προσωπική προσβολή.
      Το πιο πρόσφατο σχόλιό σας το έβαλα στα σκουπίδια εκεί που ανήκει τόσο για την λογική μπουρδολογία του όσο και για το περιπαικτικό ύφος προς τον αρθρογράφο. Αν έχετε επιχειρήματα , είστε εντός θέματος και είστε κόσμιος θα δημοσιευθείτε. Αυτό είναι προσωπικό ιστολόγιο δεν είναι ο χώρος ψυχανάλυσης των απωθημένων κάθε πικραμένου.

      Για τη φιλική αυτή πληροφορία την οποία καμία υποχρέωση δεν είχα apriori να σας παραθέσω δε μου χρωστάτε τίποτα. Παρακαλώ.

      • Οταν μάθετε με χάνετε και κυρίως να συνδιαλέγεστε επι ίσοις όροις, τοτε μακάρι να χρεώνετε και ενοίκιο για την χρήση της πολύτιμης ιδιωτικής ιστοσελίδας σας. Ως τότε θα αναγκάζεστε να πετάτε συνέχεια σχόλια στα σκουπίδια. Ειδικά οταν το κείμενο σας κυκλοφορεί ευρέως και εκτός της σελίδας σας ως αξιοςημείωτο δείγμα «πλάγιας σκέψης». Εύχομαι να βαστάτε μεγάλο καλάθι αχρήστων. Θα σας χρειαστεί.

        Υγ. Δεν εχω καμία ανάγκη την ελεημοσύνη σας, γι αυτο δεν θα πικραθώ καθόλου αν σβήσετε και το πρώτο μου σχόλιο. Ειληκρινα. Αλωστε σας χρειάζεται ο πολίτιμος χώρος των σχολίων για πολυ σοβαρότερες επικρίσεις απο οτι οι δικιες μου. 🙂

Trackbacks

Σχολιάστε